vasárnap, január 29, 2006

SALUT Belgiumból

Kedden este elhagytam Magyarországot és megérkeztem Belgiumba, azon belül is a Louvain-la-Neuve nevű településre. Az imázsfilmjük szerint ez a "jövő városa", ezt főképp arra értik, hogy a föld fölött csak emberek vannak, a közlekedés a város alatt zajlik. Ez többé-kevésbé igaz is, azonban ez egy olyan egyetemi város, amely iskolaszünet idején és hétvégéken teljesen kiürül, e tekintetben remélem, a jövőben nem ilyenek lesznek városaink. A települést a hetvenes években hozták létre és a legtöbb ház nagyon hasonló stílusban épült. A legtöbb lakos diák, nagyon sok a külföldi, legtöbben Kanadából, de sok az európai, a távol-keleti is, természetesen magyarok is vannak. Hamarosan képek is megjelennek a HavasPress Online-on.

csütörtök, január 19, 2006

Szavazás külföldről

A hír: Sólyom László április 9-ére tűzte ki a parlamenti választások első fordulóját.
Az időpont nem annyira érdekes, már hetek óta lehetett tudni, hogy ez a legvalószínűbb és Orbán Viktor is jól "tippelte" a hátralévő napok számát. Ami azonban újdonság, hogy először lehet országgyűlési választásokon külföldön szavazni. Erre Amerikában április 1-jén, minden más kontinensen április 2-án kerül sor (2. forduló: ápr. 22., illetve 23.), és ehhez előzetesen regisztrálni kell. Az ehhez szükséges nyomtatvány elérhető itt.

kedd, január 17, 2006

Zavadszky-emléktorna

A hír: Zavadszky Gábor emlékére tornát rendeznek a Budapest Sportarénában, melyre Lamperth Mónika belügyminiszter elengedte a bérleti díjat és további támogatást adott, ez összesen 6 millió forintot jelent.
Amiről most írni fogok, az nem az általam kedvelt Zavadszkyról szól, hanem arról, hogy milyen nagylelkűek tudnak lenni a politikusok és más közszereplők a mi pénzünkkel. Aki látta a Heti Hetes legutóbbi adását, abban Farkasházy Tivadar felszólította a belügyminisztert, hogy adja oda ingyen a BS-t erre az emléktornára. Erre nyilván odafigyelt a kb. 1-1,5 millió néző, vagyis ez olyan nyomás, melyet Lamperth nem bírt elviselni. A BS közpénzből épült és nem tartom jó ötletnek, hogy különböző magáncélú rendezvényekre ingyen oda kellene adni, legyen bármilyen nemes is az ötlete.
Felháborító, hogy a belügyminiszter az adófizetők pénzén próbálja növelni népszerűségét és felszólítom, hogy hagyja abba az átgondolatlan osztogatást!

hétfő, január 16, 2006

Köszöntő

Üdvözlök minden érdeklődőt a HavasPress Online oldalain! Ez a blog egyszerre lesz élménybeszámoló és hírmagyarázó oldal. Előbbi azért, mert a szerző a következő időszakot Európa fővárosában és a környékén tölti, utóbbi pedig azért, mert ez idő alatt is folytatni akarom szokásomat, hogy kommentálok bizonyos híreket, történéseket.
Az olvasók természetesen bármely bejegyzéshez hozzászólhatnak.
Kellemes időtöltést!