péntek, október 08, 2010

Volt egyszer egy választás

4 évvel ezelőtt többórás utazásra vállalkoztam, hogy szavazhassak.Idén erre nem kerülhetett sor. Nem az általános apátia, nem a felkínált opciók színvonala, hanem az érvényben lévő jogszabályok késztettek erre.
Nem is foglalkoznék sokat a témával, de az gyanús volt, hogy a szavazás napján Sentosa szigetén a "Listen to your heart" c. számot játszották.
Gratulálunk a győzőknek, és a távolból bízunk benne, hogy egy-két ötletet átvesz Budapest Szingapúrtól. Most azonban foglalkozzunk Sentosával!



Egy, a belvároshoz közeli mesterséges szigetről van szó, ami itt nem meglepő, Szingapúr közel 20%-kal növelte területét az elmúlt fél évszázadban - és további bővülést terveznek a jövőben. Sentosa egy igazi szórakoztatóközpont: mesterséges strandok, Universal Studios-élménypark, óriáskaszinó (egy kis érdekesség: a belépés külföldieknek ingyenes, helyieknek 100 dollár/15 ezer Ft; ki érti ezt?), bogár- és pillangópark - és még sokan mások. No meg egy jó kis Underwater World, nekünk erre esett a választásunk.
Ahogy hallottuk, rájákat otthon is lehet simogatni, úgyhogy ebben sincs nagy kunszt, bár talán ez a kép nem készülhetett volna Budapesten:
Azért fociztak is
Kellemes program gyerekeknek és örökifjaknak, és például a tengeri angyal személyében egy teljesen új állattal ismerkedtünk meg. Apropó, mi ennek a magyar neve? Egy másfél centis mélytengeri halról van szó, aminek az egész teste átlátszó, csak a belső szervei fénylenek narancssárgán (ugye-ugye, ezek tényleg tudták, ki nyer vasárnap!). Valahogy így:
Tengeri angyal - bárcsak így tudnék fotózni (probelog.com)
A nap egy szingapúri indiai osztálytársamnál elköltött vacsorával zárult, ahol két kisgyerek szórakoztatott minket, és megismertünk egy-egy egykori katonát meg hírszerzőt. Mindezt két, ajándékba adott Sport szelet bánta, pedig ez nagyon értékes kincs errefelé!

Nincsenek megjegyzések: