csütörtök, november 04, 2010

Hamupipőke Szingapúrban

Az elmúlt hetekben kevés cikkel jelentkeztünk, ennek fő oka az élménygyűjtés volt, három ország négy városáról készül beszámoló hamarosan. Másfelől pedig az iskolában az első periódus végeztével vizsgaidőszak volt, méghozzá meglehetősen tömény változatban: 3 nap alatt 5 darab, egyenként 3 órás vizsga, előtte egy hétvége felkészülési idő.
Egy markáns programpont minden diák életében a perióduszáró "Champagne Party". Ez egy buli, ahol pezsgő és mindenféle más szeszes ital szinte korlátlanul áll a résztvevők rendelkezésére. Ezt a bulit - ellentétben sok egyéb rendezvénnyel - nem valamely nagyvonalú cég szponzorálja, hanem a diákok maguk finanszírozzák. Kattintás után kiderül, hogy ennél érdekesebb a helyzet!


A filozófia az, hogy ilyen-olyan vélt vagy valós kihágások esetén a diákoknak büntetéseket kell fizetniük, melyek egy ún. Champagne Fundba kerülnek, és a 8 hetes időszak végén az összegyűjtött pénzt a diákok elisszák. Hogy mekkora összegről van szó? Nos, jelen sorok szerzőjének osztálya az INSEAD történetének legnagyobb összegét, több, mint 2.000 szingapúri dollárt (kb. 300.000 Ft-ot) gyűjtött be. Mindehhez igen jelentős büntetési tételekre volt szükség, melyet egyébként a diákok maguk szavaztak meg:

  • Késés (ha a tanár már elkezdett beszélni) 5 dollár
  • Telefoncsöngés 20 dollár
  • Órán való elalvás 20 dollár
Tehát ezekből, valamint a statisztikaórákon a tanár által a diákoktól szimulációs céllal elnyert összegekből halmozódott fel a fent jelzett összeg. A költséghatékony szórakozás érdekében az italokat a repülőtéri vámmentes üzletekből szereztük be, ez - tekintve, hogy Szingapúrban igen drága az alkohol - jelentősen növelte a rendelkezésre álló mennyiséget.

A partiról beszámolót nem írok, inkább csak egy másnap hajnali/reggeli levelezést ismertetnék:
Holland srác, negyed 4: Most értem haza, és van nálam két extra pár cipő. Ha valaki váratlanul mezítláb ébredt, jöjjön át hozzánk.
Dél-afrikai srác, fél 6: köszi, haver, cipő nélkül értem haza, úgyhogy itt lesz egy találat! 
Portugál srác, negyed 10:  várjatok egy pillanatra! barna a cipő?
Spanyol srác, fél 11:  ha ez rákformájú flip-flop papucs, akkor azt hiszem, ismerem a tulaját...
Dél-afrikai srác, 11: vagy fekete Tod's... nekem az hiányzik, és hihetetlenül boldog lennék, ha újra találkoznék vele! köszi bárkinek, aki esetleg elhozta... 
Magyar áldozatról nem érkezett hír, mind a személyek, mind cipőik információink szerint rendben hazaérkeztek...

Nincsenek megjegyzések: