szombat, május 19, 2007

A Fidesz-kongresszus elé

Furcsa dolog, mikor a jelenleg legnépszerűbb párt kongresszusának legnagyobb kérdése, hogy Schmitt Pál vagy Pelczné Gáll Ildikó maradhat-e alelnök. A szerző nem küldött, ha az lenne, a két említett jelölt helyett a votos en blanco mellé tenné az ikszet. A HavasPress hűséges olvasói már sokszor találkozhattak a korábbi sportdiplomatáról szóló kritikákkal.
Az illendőség kedvéért jegyezzük meg a másik jelöltről, hogy a Miskolci Egyetem Üzleti vállalkozási tanszékének vezetője az év elején az Echo TV vendége volt, és reményének adott hangot, hogy a pártok "hamarosan képesek lesznek megtalálni a legkisebb közös nevezőt". Segítünk: az 1 lesz az!
A fenti két személy egyikét Kósa Lajos fogja kiszorítani a vezetésből, aki továbbra sem hajlandó válaszolni e sorok írójának hozzá címzett levelére. Reméljük, nem azért, mert jelentéktelennek tartja a jogsértést, ha nem vele vagy pártjával szemben követik el...
A kongresszus talán lehetőséget ad arra, hogy egy koherens, szakértők által is vállalható gazdaságpolitka körvonalazódjon a pártban. Ennek mottója származhatna Hamecz Istvántól, az MNB nemrég távozott igazgatójától:
A konzervatívok a versenyt tartják kulcsszereplőnek, miközben az államra gyanakvással tekintenek, illetve károsnak tartják a piaci és állami monopóliumok kialakulását.
Update: Schmitt Pál visszalépett a jelöltségtől, így aztán a világon semmi izgalom nem történik a kongresszuson, legfeljebb Kövér László radikális mondatai. Mintha a párt(vezető) irtózna a versenytől...


Nincsenek megjegyzések: