szerda, június 20, 2007

Politikai hőségriadó

Kevés olyan ember van a hazai politikai elit tagjai közt, aki ugyanannak a csapatnak szurkol, mint e sorok szerzője, azonban egyikük szerepléseivel gyakran rászolgál az erős kritikára. Az illetőt Deutsch-Für Tamásnak hívják, és bár a korábbiakban jobbára logikai alapon támadható állításai voltak, a legutóbbi nyilatkozata valamivel mélyebbre süllyedt.
A legnagyobb ellenzéki párt elnökének kabinetfőnöke ugyanis azt mondta: Gyurcsány Ferenc ideggyenge. Deutsch-Für hosszan sorolta a szerinte árulkodó jeleket, melyek azt bizonyítják, hogy
"immár nem pusztán jellemhibával, hanem idegi problémával is szemben állunk".
Mondjuk ki: Deutsch-Für Tamás lehülyézte a miniszterelnököt.
Lehetne hosszan elemezni, hogy vajon mi visz valakit arra, hogy zsigeri gyűlöletét egy sajtótájékoztatón megossza a nyilvánossággal, de erre talán ez esetben nincs szükség. Teljesen mindegy ugyanis, hogy a kabinetfőnök az elnökéhez való lojalitását kívánta bizonygatni, esetleg hiányzott neki a címlapon való megjelenés, netán úgy érezte, hogy manapság már csak visszataszító és szánalmas mondatokra vevők a hírfogyasztók. De az is lehet, hogy van egy célcsoport, amely igényli a személyeskedést a politikában is (ahogy erre mindkét oldalon találunk példákat, melyeket most nem idézünk), bár ez eddig inkább csak a suttogó propaganda szintjén jelent meg.
Azonban ezek az elméletek most irrelevánsak, elegendő annyit megjegyezni: Deutsch-Für Tamás ezzel kiiratkozott az európai politikusok közül.

Nincsenek megjegyzések: