csütörtök, április 06, 2006

Hola, Madrid!

A HavasPress ezúttal Spanyolországból jelentkezik, először Madrid, majd Barcelona kerül sorra. Ez természetesen azt jelenti, hogy hamarosan a fenti városokról szóló bejegyzések lesznek olvashatóak. A körülmények függvényében elképzelhető, hogy a szokottnál ritkábban kerül friss tartalom a blogra, ezért az Olvasók elnézését kérem.
Ha minden igaz, akkor az ország most az Orbán-Gyurcsány-vitát elemzi, másodlagos források szerint semmi radikális változást nem hozott a kampány menetében, mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy Tölgyessy Péter a jelenlegi miniszterelnököt hozta ki győztesnek.
Néhány érdekesség: Orbán Budapest-fejlesztési minisztériumot akar, ami nem illik bele az "új politika"-szlogenbe, Gyurcsány szocialista oktatási minisztert szeretne, vagyis bárki maradjon is hatalmon, fenntartja a versenyképtelen falusi alsó tagozatos iskolákat és Orbán 100 ezer forint fölé vinné a minimálbért, amely lépés várhatóan sokkalta nagyobb károkat okozna számos cégnek, mint amekkora előnyük származhat a járulékcsökkentésből.

1 megjegyzés:

obinándi írta...

Hola!

Bennem az maradt meg, hogy Orbán azt szeretné, ha a fiatalok többet kúrnának (több gyerek szülessen). Gyurcsány szerint meg "lárifári", mert Orbán hazudik, és rossz matematikaoktatást kapott.

A Vityesz igazából nem egy nehéz vitapartner. Se nem olyan lendületes, se nem annyira élvezhető a stílusa, izgul, folyton a tollához nyúlogat. De ez semmit nem jelent abból a szempontból, hogy a bizonytalanok hogyan reagálnak.

Orbán arról beszélt, hogy milyen jó is a Fidesz színeiben kopogtatni be a szomszédhoz beszéletni a politikáról, és megjegyezte: "Hiszen mégiscsak szabadság van..." De ezt úgy mondta, mint aki nem biztos benne, hogy ez így tényleg igaz.