vasárnap, április 09, 2006

Kampánycsendabszurd

Az Indexen megjelent egy cikk, miszerint kézzel ki kell javítani az összes szavazólapot Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. Innentől hadd idézzem szó szerint a hírt:
A megye 5-ös számú, baktalórántházi, illetve a 10-es számú, fehérgyarmati választókerületében egy-egy egyéni jelölt lépett vissza, ezért a nevüket a szavazólapon áthúzták, mivel újra nyomtatásra már nem volt lehetőség, mondta Borbély Károly, aki a kampánycsendre tekintettel az érintett jelöltek nevét és pártját nem közölhette.

Azt hiszem, ennél nevetségesebb törvény kevés van, ráadásul ez esetben komoly károkat is okoz a dolog. Az információhoz való jog erősen sérül, és bizony az összes választó, aki az érintett jelöltekre voksolt volna, sőt, mivel egy listát is törölni kellett, a párt szabolcsi szavazói is csak a szavazóívről tudja meg, hogy az ő nevüket nem ikszelheti be.
A HavasPress utánajárt, hogy kik is ők és a választópolgárok tájékoztatása érdekében ezúttal közlöm is: Baktalórántházán Magyar Tamás Csaba, a Kereszténydemokratapárt jelöltje, míg Fehérgyarmaton Marx János, a Munkáspárt 2006 jelöltje lépett vissza. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a Munkáspárt 2006 területi listája sem érvényes.
Ha valaki ezeket az információkat kampánycsendsértőnek érzi, tegye meg a szükséges lépéseket és nyújtson be kifogást az OVB-hez! Miután az információk tőlük származnak, kíváncsi lennek az eredményre...

Nincsenek megjegyzések: