hétfő, március 06, 2006

Anderlecht-Lierse 3:0

Vasárnap délután Brüsszelben voltam, ahol a Constant Vanden Stock-stadionban az egyik belga élcsapat, az Anderlecht a Lierse-et fogadta. A stadion szép, bár az nem igaz, hogy Nyugat-Európában csak ülőhelyek vannak, viszont a nézőtér fedett. A jegy 15 euróba került az állóhelyi részre. Kezdésre teljesen megtelt a stadion, és szinte mindenki viselt a csapat színeivel ellátott mezt, sálat és hasonlókat. A klub ajándékboltja nagyon impozáns, kicsit kisebb a Chelsea hasonló boltjánál, közvetlenül a mérkőzés előtt ez komoly problémát jelentett, ugyanis teljesen tele volt az üzlet, ami az elég magas árak miatt nyilván jelentős bevételt jelent a klubnak.
Az Anderlechtben játszik egy magyar idegenlégiós, az MTK-ban nevelkedő Juhász Roland és a tegnapi mérkőzésen a kezdőcsapatban kapott helyett, csakúgy, mint a csapat sztárjai, Mpenza, Frutos, Goor vagy Zetterberg. A meccs úgy indult, ahogy azt legfeljebb csak a kis létszámú vendégtábor várta: Lierse-helyzetekkel. Az első 5 percben két ziccer is kialakult a hazaiak kapuja előtt, de mindkétszer az utolsó pillanatban menteni tudott Juhász. Nyilván túlzásnak tűnik, de azokban a percekben csak rajta múlott, hogy nem szereztek vezetést a vendégek. Sajnos, nem sokra rá megsérült, és a 8. percben már le is kellett cserélni, így csak egy rövid ideig láthattuk őt játszani.
Az első félidőben közepes iramban folyt a mérkőzés, és meglepő módon a Lierse alakította ki a helyzeteit, igaz, mindet el is puskázta. A félidő végén két játékos között konfliktus alakult ki, nevezetesen az egyik megrúgta a másikat és a másik az egyiket, így ők elég hamar befejezték a mérkőzést, így 10 a 10 ellen folytatták a csapatok. Bár a hazai B-középben (amely nem összehasonlítható a magyar pályákon gyülekező csőcselék kemény magokkal) állva úgy érzi az ember, hogy a bíró mindig a csapat ellen fúj, valójában jobban tisztelte a nagynevű Anderlechtet.
A második félidőben felpörgött az iram, és nagyon színvonalas mérkőzés kerekedett, ahol mindkét csapatnak voltak helyzetei, ezek egyikéből némi szerencsével az Anderlecht Bart Goor révén vezetést szerzett. Ezt egy újabb kiállítás követte a vendégoldalon, ekkor teljesen eldőlt a mérkőzés, a lilamezes hazaiak még további 2 gólt szerezve biztosították be a győzelmet.
A körülmények sokkal jobbak, mint a magyar labdarúgásban, de a színvonalban mutatkozó különbség nem annyira jelentős, fizikailag kicsit jobbak, de összességében egy erősebb magyar csapat a belga középmezőnyben gond nélkül megállná a helyét.
Képek a mérkőzésről a HavasGallery oldalán.

Nincsenek megjegyzések: